Blogs
Freelance communicatieprofessional en tekstschrijfster
159
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-159,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Blogs

De melk is op: een briefwisseling over alles en niets.

Laura is mijn schoolvriendinnetje. Al snel na de lagere school verloren we elkaar uit het oog, om elkaar in 2010 weer tegen te komen. Op Facebook. Wat bleek: hoewel we totaal verschillende “paden hadden bewandeld”, leken onze levens verdacht veel op elkaar.

 

In groep 8 maakten we samen een paar keer een tijdschrift over onze klas. Vol zelfverzonnen roddels, feitjes, puzzels et cetera. Nu werken we allebei in het communicatievak. Laura toen nog in loondienst, maar al snel ook als zelfstandige.

 

Onze jongsten, allebei dochters, zijn bijna even oud. Onze oudsten daarentegen (beide jongens), daartussen zit zo’n twaalf jaar leeftijdsverschil. Zij woont nog in ons geboortedorp, ik ben verhuisd naar het verre Brabant. Er zijn overeenkomsten, er zijn verschillen.

 

Waarover we schrijven? Dagelijkse dingen die we meemaken. Mooie, maar ook vervelende. Want wat is er nou ergerlijker dan de schoolbekers moeten vullen, en erachter komen dat de melk op is?

Meer lezen?

Op marjoleinvrijenhoek.com hield ik een blog bij over het detoxprogramma “In 28 dagen van gifbelt naar tempel”. Hoe was het om zo radicaal van (eet)gewoonten te veranderen?