Boeken & verhalen
Freelance communicatieprofessional en tekstschrijfster
143
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-143,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

(Kinder)boeken & verhalen

Alles is relatief

Alles is relatief is mijn debuutroman: een zomerse feelgood over de net gescheiden Lara die met haar twee pubers een eenoudervakantie boekt in Frankrijk. Ze gunt haar kinderen de zomervakanties die zij als kind had. Maar is dat ook wat ze deze zomer krijgen?

Lees meer over Alles is relatief

De Rommelzolder

De Rommelzolder is een bundel met spannende verhalen voor kinderen van 8 – 12 jaar. Vijftien van de zeventien verhalen werden geselecteerd naar aanleiding van een schrijfwedstrijd, een samenwerking tussen Marelle Boersma’s Online Schrijfschool, Thrillers & More en Uitgeverij Neckar. Mijn verhaal ‘Overdonderd’ was een van de winnende verhalen.

De bundel is te bestellen via alle (online) boekwinkels en kost € 14,95. Van elk verkocht exemplaar gaat €1,- naar Stichting Kika!

De Wegloopclub

Al een tijd werk ik aan een nieuwe kinderboekenserie: De Wegloopclub. Deel 1 gaat over Anne-Fleur, die denkt dat ze geadopteerd is en op zoek gaat naar haar echte ouders. In plaats van bij hen, komt ze terecht bij een groepje kinderen die allemaal van huis zijn weggelopen: de Wegloopclub. Even voelt ze zich daar helemaal thuis, maar als ze verder wil met haar zoektocht blijkt dat ze niet zomaar de club kan verlaten! Lukt het haar haar ouders te vinden?

 

Lees hier alvast een hoofdstuk uit dit spannende boek voor kinderen van ca. 8-11 jaar!

Max, Maud en Mara

Met Suus onder mijn arm meldde ik me bij de Bibliotheek Eindhoven, met de vraag of ik mocht komen voorlezen. Het idee achter het boek sprak daar zo aan, dat ik de vraag kreeg een workshop te verzorgen voor kinderen van 7 – 9 jaar, bij de Bibliotheek. Leuk! Dus daar stond ik, voor een groep van 21 kinderen. Er moest een link zijn met het prentenboek van de Nationale Voorleesweken, ‘SSSST de tijger slaapt’. Dat werd dus een verhaal over een tijger die juist niet kón slapen. Wat was er met tijger Mara aan de hand? En hoe konden bonusbroer en -zus Max en Maud die arme tijger helpen? Daarover dachten de kinderen mee, met als resultaat een prachtig eigen boekje, natuurlijk mét een eigen tekening erin.

Wil je ook zo’n onvergetelijk boek maken met een groep kinderen, zoals een schoolklas of BSO-groep? Neem dan contact op, ik vertel er graag meer over!

Suus en de Chocoloco’s

Hoe leuk was het om Timo en de tijgers te bedenken en te schrijven met de klas van mijn zoon (destijds groep 3), en wat een feest was die presentatie! Dat gunde ik mijn dochter ook, en daarom ben ik met haar klas (groep 4) ook een verhaal gaan bedenken. En dat werd Suus en de Chocoloco’s. Het gaat over een meisje dat er achter komt dat er een chocoladevolkje in haar achtertuin woont, dat leeft op chocola. Maar Suus’ moeder gaat op de gezonde toer, dus alle chocola wordt weggegooid! Hoe zorgt Suus ervoor dat de Chocoloco’s niet gek worden – want dan worden ze ontdekt, met alle gevolgen van dien? Dat lees je in Suus en de Chocoloco’s. Lees hier een eerste fragment en bestel het boek voor € 10,- via dit formulier.

 

Heb je zelf een idee voor een voorleessessie? Neem dan vooral contact op, ik kom heel graag!

Hoe het begon: Timo en de tijgers (2014)

Timo en de tijgers begon als “projectje” in de klas van mijn zoontje, destijds groep 3. Samen met de kinderen dacht ik na over een verhaallijn en op basis van hun ideeën schreef ik het verhaal. De kinderen maakten er tekeningen bij. Ik wilde ieder kind een geprinte versie van het verhaal geven, maar het liep anders: ik deed mee met een schrijfwedstrijd via schrijvenonline en won! Met als gevolg: het boek werd uitgegeven bij DMI Books. Voordat ik het wist had ik een heuse boekpresentatie op school in bijzijn van het Eindhovens Dagblad, Studio040 en Omroep Brabant, las ik voor bij Dierenrijk in Nuenen en was mijn boek te koop via o.a. bol.com. Dat is het overigens nog steeds: voor € 14,95 bestelt u het. Bij www.040boeken.nl is dat inclusief verzendkosten.

Het schrijven voor kinderen smaakt naar meer en daarom werk ik aan een nieuw kinderboek. Dat kost tijd. Tot het zover is, zal ik op deze pagina zo nu en dan een kort verhaal publiceren. Die zijn meestal geschreven vanuit een (door anderen ingestuurde) impuls: een beginzin of –woord waarmee je aan de slag moet. Levert soms best leuke stukken op…

Meer lezen?

Lees een van mijn “impulsen” (verhalen op basis van een beginzin of -woord) of korte verhalen:

Frank

Inzending Eindhovens Schrijftalent 2016

Probeer om te keren

En dan zijn er gehaktballetjes

Over alle grenzen